Разговорен немски език в съчетание с тренинг на социалните и комуникативни умения 

В моята Работилница Свободолей каня интензивно-изучаващите немски език в гимназиалния курс да активират и задълбочат пасивните езикови знания в жива дискусия по вълнуващи теми и посредством интерактивни игри. Моят 26- годишен житейски опит в Австрия, включващ университетско образование във Виенския Университет и професионален опит като психолог и преподавател на социални и комуникационни умения, е източникът ми на мотивация да предложа курса по разговорен немски език в жива и привлекателна за учениците форма, за да прерасне както в полезно, тъй и в приятно и провокиращо мисленето им изживяване.
Работилница Свободолей

Разговорен немски език

Проговарянето на чужд език е нелек процес за повечето хора. То е категорично по-трудно от четенето на текстове, писането на есета и разбирането на говорима реч. Когато обаче искрено желаеш да изразиш мнение по вълнуващ те въпрос, тогава преодоляването на езиковата бариера е по-леко и може да бъде дори забавно. А смехът и доброто настроение са най-големия враг на страха. Затова да се отпуснем, да се забавляваме и да се посмеем от сърце са най-важните съставки на нашия тренинг.

Немският език е мъдър език. Истински обогатяващо е човек да усети дълбочината му и усвои прецизността и изразната му сила. Но преди да се случи това, трябва да си дадем шанс да го заобичаме – в приятелска среда и чрез приятно изживяване, без учебници и тетрадки, без домашни, без стрес и напрежение. С игри, в които участват всички сетива.  

Разговорният тренинг е подходящ за всички млади хора, завършили вече (отдавна или скоро) VIII клас с разширено изучаване на немски език, които желаят да подобрят произношението си, да обогатят активния си речник, да го проговорят без притеснение и да го  з а о б и ч а т.

Провежда се всеки понеделник от 15:00 до 16:00 ч.

Групата е отворена; възможни са единични посещения. 

Тъй като броят на местата е ограничен, ви моля за заявка за участие преди всяка среща чрез кратко съобщение по вайбър или месинджър.

Радвам от сърце да се запозная с всеки, който желае да се сприятели с живия немски език!

Цена на еднократно посещение 10 лв.