Група за подкрепа и справяне със скръбта
„Искам да те помня с радост“

Загубата на близък човек (родител, съпруг, дете, приятел), било тя очаквана или не, е събитие, което разтърсва живота ни из основи и ни променя завинаги. Една дълбока болка в нас иска да бъде чута, приета, изплакана. Необходимо ни е пространство да скърбим, да обработим напиращи объркващи ни чувства като вина, гняв, страх, безсилие и нежелание да продължим. И да, процесът на тъгуване е често мъчително и продължително пътуване, в което преминаваме през различни емоционални нива. Желанието да успеем да запазим спомените за любимия човек, да живеем автентично и да продължим напред с усещането за истинска свобода е немислимо, ако не се свържем със цялата гама на чувствата си и не им дадем израз. 

В такъв момент всеки от нас се нуждае от подкрепа, а семейството и приятелите ни не винаги могат да ни помогнат, било то защото се мъчат да се справят със собствената си скръб или защото просто не ни „разбират“. 

Работилница Свободолей

По какъв начин групата би ви помогнала?

  • Ще имате възможност да споделите историята си открито и без вина пред хора, които ви разбират и ви съчувстват
  • Ще почувствате, че вашите прозрения и преживявания са ценни и подкрепящи за други участници
  • Ще осъзнаете, че изживяването на тъмни състояния, гняв и неприемане са важни стъпки в процеса на скърбене и потискането им ги прави по-силни и обсебващи и възпрепятства процеса на разрешение за щастлив и продуктивен по-нататъшен живот.
  • Ще усвоите умения и техники, които ще ви бъдат в помощ в най-трудните мигове.
  • Ще се почувствате свободни да си поплачете, да бъдете слаби и уязвими, да изразите страховете и безсилието си, без да ви е неудобно, че натоварвате някого и без да се чувствате длъжни да отговаряте на чужди очаквания, давайки вид на силен, адекватен, благодарен и удовлетворен човек, на етап, в който може би сте изгубили смисъла и порива си за живот.

Както във всяка от терапевтичните групи, тъй и в тази важна предпоставка за участие е нашата безрезервна готовност да се отнесем с:

  • добронамереност
  • съпричастност
  • приемане
  • уважение и
  • търпение към другите участници и процесите, през които те минават.

Така съвместно създаваме хармонично поле, в което се чувстваме защитени и окуражени да изразяваме чувства, мисли и идеи и да споделяме болките и радостите си с отворено сърце.

Провежда се всеки четвърти понеделник на месеца от 18:30 до 20:00 ч

Тъй като броят на местата е ограничен, ви моля за заявка за участие преди всяка среща чрез кратко съобщение по вайбър или месинджър.

Очаквам ви с радост!

Цена: 15 лв.