В прегръдката на природата

При-Рода… каква мъдра и дълбока българска дума!

Да, сред природата свързването с мъдростта на предците ни, с корена, с нашата дълбока вътрешна мъдрост, става сякаш по-лесно, спонтанно и непринудено. По-лесно ни е да си чуем собствените мислите, да си почувстваме собствените чувства. А гората сякаш чува и вижда всичко, което се случва с нас и тутакси го отразява – чрез играта на слънчевите лъчи, чрез песента на птиците и ромона на потока, чрез причудливи форми, чрез изпопадали клонки, листа, камъни или шишарки на пътя ни, изсъхнали дънери, млади елхи или огромни борове, чрез бодливи храсти, криволичещи тесни пътечки, долчинки и шубраци.

Консултацията сред природата не е просто разтоварваща разходка и приятен разговор. Ще получите насоки, как да се свържете по нов и различен начин с гората и усетите нейната подкрепа и магия. Сякаш духът на гората се превръща във верен участник във вашия вътрешен процес на:

  • откриване на вярното решение, 
  • изработване на конкретен план за действие за постигане на ясна цел,
  • разпознаването на скрити ресурси и неосъзнати до този момент спънки,
  • генерирането на сила и смелост за промяна и първи крачки по нов път,
  • достигането до най-дълбоки прозрения за наши дълбоки желания и потребности,
  • емоционалното освобождаване на блокажи, 
  • „пускането“ на хора, събития, непотребни идеи, вярвания.  

Българите от древни времена са знаели да използват силата на при-родата. Познавали са природните закони, почитали са ги и са се уповавали на тях. Били са в непрестанен жив разговор със заобикалящата ги гора и нейните обитатели. Избирали са си едно дърво Закрилник например, свързвали са се с него интуитивно („познавали“ са се взаимно), споделяли са му всички свои страхове, притеснения и неволи, почерпвали са сили и вдъхновение за промяна, за смели стъпки.

Този тип консултация провеждам при ясно време, в местността Лаго, над Самоков, край река Искър. Продължителността й е между 1,5 и 2 часа.

Цена: 80 лв.